
23 Ekim 2019 Çarşamba günü Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Yalova'ya hatırası olan Yürüyen Köşk bahçesinde 77 öğrencimizin Harmandalı / Zeybek oynaması ile başlayan Cumhuriyet Şenliği 2019 programımız 24 Ekim 2019 Perşembe günü saat 10.00 da start alan ve 4. kez düzenlenen İSTEK Okulları Yalova Cumhuriyet Koşusu ile devam etti.
Önceki yıllarda ACAR Eğitim Kurumları sponsorluğunda gerçekleşen bu 4. Halk Koşusu ; bu sene İSTEK Yalova Okulları ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile hayat buldu. Farklı yaş grupları ve farklı kategorilerde ödül verilen ve her yaştan sporcunun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, İSTEK Okulları Yalova / Liman Kampüsü 'nden başlayarak Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. koşuda Gençlik Spor İl Müdürü Sayın Gencer İLHAN dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.
25 Ekim 2019 Cuma günü okulumuzda düzenlenen törende ise Türk Bayrağı figürü oluşturan öğrencilerimiz Cumhuriyet Bayramı 'nı büyük bir gururla karşıladı.
5 ve 6. Sınıflar Kızlar
7 ve 8. Sınıflar Erkekler

Merak ettiğimiz soruları Akbulut Süs Bitkileri sahibi Yüksel Bey’e yönelttik. Karanfil fidelerini saksıya diktik ve bakımının nasıl olması gerektiğini öğrendik. Saksılarımızı okula getirerek isimlerimizi yapıştırdık ve bakımlarını üstlendik. Velimiz Yüksel Bey’e bu deneyimi bizlere yaşattığı için ve ilgisinden dolayı çok teşekkür ederiz.
* Sera, bitkilerin yetişmesine uygun şartların sağlanması amacı ile çevre şartları kontrol edilebilen veya düzenlenebilen cam, plastik, fiberglas gibi ışığı geçiren materyallerle örtülü yapı. 1545 yılında, Padova'da ilk botanik bahçesinin açılmasından hemen sonra Daniel Barbaro, bu bahçede ilk serayı yapmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra Mustafa Kemal ATATÜRK'ün girişimleri ile ülkemizde ise Yalova kesme çiçek ve süs bitkileri yetiştiriciliği ile ön plana çıkmıştır.
** Süs bitkisi, daha çok gösterişli çiçek ya da yaprakları için bahçe bitkisi ya da ev bitkisi olarak yetiştirilen, besin amaçlı olmayan, süs, çiçekçilik ya da bahçecilik amaçlı bitkilerdir. Çiçeği olsun olmasın halk arasında Çiçek / Çiçekçilik ifadesiyle tabir edilir.