
Vasili Kandinski
16 Aralık 1866 tarihinde Moskova'da dünyaya gelen Vasili Vasilyeviç Kandinski, ressam ve sanat kuramcısıdır. Teorileri ve uygulamalarıyla 20. yüzyılda etkin rol oynayan önemli bir kuramcı ve ressam olmuştur. Avrupa'da soyut sanatın öncülüğünü yapmıştır. 1886 yılında Moskova Üniversitesi'nde hukuk ve ekonomi okumaya başladı.
1904'te Kandinski ve Münter 4 yıl sürecek olan Venedik, Tunus, Hollanda, Fransa ve Rusya gezilerine başladılar. Gezileri boyunca Van Gogh, Gauguin ve Monet gibi empresyonisterin sanat yaklaşımları konusunda incelemelerde bulundular. 1908'de tekrar Münih'e dönerek yerleştiler.
1933'te Paris'e yerleşti. 1939'da Fransız vatandaşlığına geçti. Fransa'da pek çok önemli eser yaptı. Kandinski 1944'te Paris'te yaşamını yitirdi.
Görseller
Neden iki gözümüz var?
Deneyimiz ardından öğrencilerimiz ‘Memeliler dünyasında gözlerinin sayısı ve yapısı farklı olan canlıları ve petek göz yapısının hangi canlılarda bulunduğunu araştırdılar. Araştırma becerilerini geliştirmeyi hedeflediğimiz etkinlikte kendi sorgulamalarını da katarak yeni bilgiler edindiler. Öğrencilerimiz elde ettikleri bulguları sınıf arkadaşlarına etkili bir biçimde sunduktan sonra merak panomuzda sergiledik.
Neden iki kulağımız var?
Deneyi yapmadan önce sınıfa içi nohut dolu dört kavanoz ile girerek dikkatlerini çekmek istedik. Deney sonrası farklı nokta ve uzaklıktaki sesleri nasıl işittiğimizi ve nedenlerini tartıştık. İşitme üzerinde konuşurken merak duygusu harekete geçen öğrencilerimize
Odyometri Nedir? Odyometre cihazı ne amaçla kullanılır ? Odyometris kimdir?
Soruları üzerinden bilgler aktardık ve bununla ilgili bir gezi planladık. Gezi ile ilgili ayrıntılar önümüzdeki günlerde yayınlanacaktır.