YKS Öncesi Son Hatırlatma

İSTEK Okulları istek koleji

Yalova Kolej özel okul istek vakfı okulları

Türkiye'nin en başarılı öğrencileri, İSTEK KOLEJİ, istek Kolej, özel okul. en başarılı eğitim kurumu. Kazananların tam listesi. Burs ve sınav sonuçları.

Hayallerinize ulaşmaya basamak olan sınavınıza günler kala, sizlere hatırlatmak istediğimiz önemli noktaları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi olarak sizlerle paylaşmak istiyoruz.

YKS Öncesi Son Hatırlatma
arama sonuçları

YKS Öncesi Son Hatırlatma

Hayallerinize ulaşmaya basamak olan sınavınıza günler kala, sizlere hatırlatmak istediğimiz önemli noktaları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi olarak sizlerle paylaşmak istiyoruz.

SINAV ESNASINDA ŞİMDİKİ ANA ODAKLANMANIN ÖNEMİ

Sınav sırasında odaklanman gereken ve her şeyi değiştirebileceğin tek bir an vardır; o da “şimdi”dir. Sınav sırasında zihninden pek çok düşünce geçer. Zor bir soru ile karşılaştığında “Keşke daha çok çalışsaydım.” düşüncesi zihninde dolaşıyorsa “geçmiş”e odaklanmışsın demektir ve yoğun bir pişmanlık duygusu yaşarsın. Aynı zor soru “Bu soruyu yapamadım, sınavım kötü geçecek; herkese ne diyeceğim?” gibi “gelecek” ile olumsuz düşünceler yaratıyorsa yoğun bir kaygı yaşarsın. Sınav sırasında yoğun pişmanlık, kaygı gibi sınav performansını olumsuz etkileyebilecek duyguları yaşamanın nedeni; zihninin içinde bulunduğun anda değil de geçmişte ya da gelecekte olmasıdır. Oysaki sınav sırasında odaklanman gereken ve her şeyi değiştirebileceğin tek bir an vardır; o da “şimdi”dir. Düşünceler dalgalar gibidir; gelir ve giderler. Onları durdurmaya çalışırsan başarılı olamazsın. Sınav sırasında zihninde oluşan olumlu ya da olumsuz hiçbir düşünceyi yargılama, durdurmaya çalışma ve kabul et. Unutma, onlar gerçekliğin değil; sadece birer düşünce! Her düşüncenin geldiği gibi gideceğini de bil ve “Bu bir düşünce” diye isimlendir. Burnundan yavaşça derin bir nefes al ve sakince ver. Şimdi devam et! Sakin bir zihinle engellere değil; onları nasıl aşacağına odaklanabilirsin.

HEYECANI YÖNETMEK

TURLAMA TEKNİĞİ

Merkezi sınavda 4 yanlış cevabın doğru cevap sayısını 1 eksilttiğini unutma!

DİKKATLİ OLMAK

Dikkat, seçici olarak bazı şeylere odaklanmak ve bazı şeylere de eşzamanlı olarak odaklanmamaktır. Yani en çok önem verdiğin şey; gördüğün, duyduğun, hissettiğin ve üzerinde düşündüğün şey olur. Önemli olmayan diğerleri ise ilgini çekmez ya da sadece çok kısa süre için ilgini çekebilir. Sınav sırasında odakladığın tek şey de sınav olmalıdır. Eğer gerçekten iyi bir şekilde odaklanırsan sınavı bitirene kadar başka hiçbir etken seni etkileyemez. Duyusal (Gürültü, koku, dikkat çekici bir görüntü vb.) ve duygusal (Sınav sonrasını düşünmek, sınav arasında arkadaşının söylediği kırıcı bir cümle vb.) dikkat dağıtıcılar ilgi alanının dışında kalır.

Unutma; sınavda bir soruyu dikkatsizlik nedeniyle yapamasan da bilmediğin için yapamasan da sınav sonucun aynı oranda etkilenir. Dikkatinin dağılmasının bedeli hiç de az değildir. Bu nedenle okurken soru köklerini anlamaya dikkat et ve sorudaki önemli noktaları fark et.

Zihninin yorulduğunu hissettiğinde 10 - 15 saniye gözlerini kapa ve alnına hafifçe masaj yaparak kendini toparla.

FİZYOLOJİK HAZIRLIK

  1. Sınav günü sağlıklı ve dinç hissetmek sınav performansın açısından önemlidir. Bunun için aşağıdaki önerilere bir göz at:
  2. Sınav öncesi fiziksel olarak seni aşırı yoracak faaliyetlerden uzak dur ancak yürüyüş yapmak gibi hafif egzersizler kendini dinç hissetmene yardımcı olur.
  3. Sınavdan önceki gün bilgisayar oyunları gibi saatlerce sabit kalmana ve zihninin yorulmasına neden olacak etkinliklerden kaçın.
  4. Sınav sabahı alışkın olmadığın yiyeceklerden kaçın; dengeli bir kahvaltı yap.
  5. Havaya uygun ve içinde rahat olacağın kıyafetler giy. Çok kalın olmayan ve kat kat giyilmiş kıyafetler üşüme ya da terleme durumunda sana sıcaklığa uyum sağlama şansı sunar.
  6. Uykunu yeterince almaya çalış. Normalde uyuduğun saatten erken ya da geç yatmamaya dikkat et. Uyumakta zorlanırsan sıcak bir duş, ılık bir süt ya da bitki çayı sana yardımcı olabilir.
  7. Sınavdan önce ve sınav arasında fizyolojik ihtiyaçlarını gider.

SON HATIRLATMALAR

 

SINAVA GİDERKEN YANIMA NELER GÖTÜRMELİYİM?

TYT VE AYT SINAVA GİRİŞ VE KİMLİK BELGESİ:

Bu belge sınava girecek her aday için bilgisayarca doldurulacak ve üzerinde adayın bilgisayarca basılmış fotoğrafı bulunacaktır. Belgenin üzerinde sınava gireceğiniz merkez, bina ve salon yazılı olacaktır.

FOTOĞRAFLI VE ONAYLI KİMLİK BELGESİ:

Sınava girebilmeniz için Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinden başka, kimliğinizi açıkça gösteren fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesi daha gereklidir. Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Nüfus cüzdanınızda fotoğraf yoksa yeni bir kimlik belgesi çıkarmanız gerekmektedir. Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinin aslıyla özel kimlik belgesinden oluşan iki belgeyi eksiksiz olarak yanında bulundurmayan aday, ileri süreceği neden ne olursa olsun, YKS'ye alınmaz.

2020 - TYT VE AYT SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Bu belgeyi, T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebilirsiniz.

Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez.

Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar yenisini İnternetten edinebileceklerdir.

Adaylar Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

NÜFUS CÜZDANI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT:

Adayların sınava girebilmeleri için 2020-TYT VE AYT Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır.

Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

 

SINAV NASIL UYGULANACAK ?

TYT, 27 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecektir. AYT, 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir. YDT, 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecektir.

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

DİKKAT:

Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.

Adaylar, sınav salonuna sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturacaklardır.

TYT’de sınav süresinin ilk 100 dakikası, AYT’de sınav süresinin ilk 135 dakikası, YDT’de sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir.

 

SINAVDA UYULACAK KURALLAR:

Sınav süresince adayların; Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, Salondaki görevlilere soru sormaları, Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları, Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları, Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, Sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları, Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri, Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınav kurallarına uymak adayın temel görevidir.

Sınav binaları/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir. Kamera kayıtları gerektiğinde kanıt olarak kullanılacaktır. Sınav görevlilerinin tutanaklarının yanı sıra kamera kayıtları da gerektiğinde sınav kurallarının ihlal edilip edilmediğinin tespitinde delil olarak kullanılacaktır. Sınav görevlileri tarafından tutanakta belirtmemiş olsa da kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde kural ihlali yaptığı tespit edilen adayların sınavı iptal edilecektir. ÖSYM Temsilcileri sınav sırasında sınav salonlarını denetleyebilecek, gerekli gördükleri takdirde kimlik kontrollerini yapabileceklerdir.

İlgili bağlantı
http https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2020/YKS/YksKilavuz14052020.pdf

Görseller
Video Blog
Diğer başlıklar Önerilen başlıklar
Bilişim PARK © 2024
İSTEK Okulları istekyalova.com
7. sınıf öğrencilerimiz, Türkçe dersinde işledikleri düz yazı türleri kazanımını Kahoot! uygulamasına online bağlanıp eğlenerek pekiştirdiler.
Üniversite Hazırlık
En başarılı lise
Lise hazırlık
Anadolu Fen Liseleri
LGS YGS TEOG
Neva Pharse + auto keywords oracle data source +

protein tanımı cocuklar uzatan egitim 2 18.1 % istekobs.com 1 9 % istek kabul sınavı 1 9 % paccal kamyon 1 9 % ayin evreleri 1 9 % istek.obs 1 9 % ayin dort ana evresi 1 9 % solmayan çiçek mail 1 9 % elif.kilic.yo.11@istek.k12.com. yalova 1 9 % 7/b mat güneşin büyüklüğü ve güneş sistemindeki ve öbür gezegenlerin adı ve büyüklükleri 3 23 % solmayan çiçek mail 2 15.3 % pascal prensibi 1 7.6 % 4 sınıf suda yüzen ve batan maddeler konu anlatımı pdf 1 7.6 % suda yüzen maddeler sunum 1 7.6 % 895028227464 1 7.6 % doğal unsurlar ve beşeri unsurlar 1 7.6 % akbim obs giriş istek 1 7.6 % akbim obs giriş 1 7.6 % ayın ana evreleri ergenlik dönemi sunu 1 14.2 % perspektif cizimi 1 14.2 % matematik açıları ölçme 4.sınıf 1 14.2 % istek vakfı ortaokul soruları 1 14.2 % jpeg 23 nisan ataturk 1 14.2 % http //www.istekyalova.com/obs 1 14.2 % www. - . / % % ! &/5&5353 35& &5&00rhclhex_z_hx29asihzlc7pziruejwbltwytkmf59pheaaukiealw_wcb ayın evreleri neden yirmi dokuz gün su döngüsü bilgi 1 3 % istek obs 1 3 % 2177061333152 1 3 % 4303002456054 1 3 % akbim obs kuşadası istek 1 3 % yks sınava ne götür meliyim fidel arjen güneş istek okulları çalışma alışkanlıkları değerlendirme ölçeği 1 16.6 % ayın ana ve ara evreleri nelerdir 1 16.6 % 7bv ingilizce 1 16.6 % ay dunya etrafindaki 27 gun 8 saate tamemlerken ay in evrelerinin tamamamlanmasi icin gecen sure 29 gun 12 saatti aradaki iki gun 4 saatlik farkin sebebi nelerdir 1 16.6 % hangi cisimler suda batmaz 1 16.6 % ayın ana evreleri bugün ay hangi evrede 2 40 % dolunay evresi 1 20 % ayın son dördünü 1 20 % ayın ana evreleri louis braille özet 1 25 % suratlar 1 25 % ayın iki ana evresi arasında geçen süre 1 25 % son dördün evresinden sonra hangi evre gelir ayın iki ana evresi arasında geçen süre 1 25 % louis braille özet 1 25 % suratlar 1 25 % son dördün evresinden sonra hangi evre gelir

Bedrettin Dalan, istek vakfı, Mesut Acar, özel okul harçları. burs veren okullar. eğitim ücretleri. yıllık ne kadar. özel okullar kaç para? özel okul fiyatları. konu anlatımı sunum ders ödev + İSTEK Yalova Ayın evreleri, fen bilimleri deneyleri, ders anlatımı, konular, ödev, soru ve cevaplar, cevap anahtarı, kazananların tam listesi, pascal, parabol, einstein, toefl, bbc, cambridge, stanford, yale, preston, mit, new york, boston TRset sondaj sonu bugüne kadar Türkiye birincisi olan öğrenciler. En çok üniversite kazandıran şehir. Okuma oranı en yüksek kent. Özel okul ücretleri. Fiyat listesi. Yemek listeleri. Başarılı öğrenciler. Öğretmen ilanları. İş başvurusu. İnsan kaynakları. Maaşlar kampüs adresleri. hangi şehirde İSTEK istek ISTEK ıstek hangi okullar var.
Yalova'nın En Başarılı Okulu
Yalova'nın en başarılı koleji